Ricete

  


 

se te ghč ōja, māndame do righe a sto indirizo...

   
 

Ricetario de esenpio

 

 

  Schizoto
  Bigoli co 'e sardele
  Calamari col pien de carciofi
  Musso in umido o pastizā
  Subioti de pesse del Mestro
  Risoto de spārasi
  Polenta infasolā
  Figā (fegato) ala veneziana
  Lonza de porzelo del Mestro
  Risoto de zuca
  Risi e bisi
  Pastassuta coi fasoi
  Minestra coi fasoi
  Ton de Stefano
  Tegoline vestėe de rosso
  Ličvore in tocio
  Galina col pien
  Polpeton del Mestro
  Risi co le verze
  Polpete crue in leto de zucuoliti
  Subioti co le melanzane
  Polastro negā sol vin
  Peoci maridā co le vongole

 ... zercare le altre ricete
schiciando el boton del sorze
 so le figure



Piati a base
de pesse

 

Qua se magna ruspante, ma anca roba fina,
par boche delicate. 

Basta 'vere la passienza de lčzare e, se capisse,
de provare in cusina. 

Tante ricete xe inventā de sana pianta,
altre le xe de vecia tradizion veneta,
altre oncora le xe nuove,
paréce inventā da mi,
ma senza stomeghezi.

Tute provā, tanto che el cuogo
garantisse el risultato.
La fame el resto...

Le ricete co i ovi le xe insieme
co quele co la carne...

 Bon apetito !

el cuogo xe senpre al laóro...

Le ricete scrite sol ricetario de sta pājina
le xe solo arquante.
Par zercare staltre, dčve da fare
col sorze so le figure chė in parte.

 



Piati a base
de carne



Piati a base
de verdura



Pastassute, menestre
e risoti




Dolzi