Polenta infasolą
  

   ______________________________________   torna indrio

          

Par quatro che magna

 

½ chilo de farina zala da polenta;

½ zeola;  

1 spigo de ajo

ojo stravergine de oliva;

3 eti de fasoi sichi Borloti;  
 


         Se fa cussģ:
  1. Fare on desfrito co la zeola tają fina, l'ajo e l’ojo. (Butare via l'ajo)

  2. Métare sł na pignata co zinque litri de aqua freda, salarla e butarghe drento i fasoi, insieme col desfrito;

  3. Assare che i fasoi se cusina, po' tirarli sł dal brodo e mčtarli in parte;

  4. Fare na polenta col brodo cussģ fato,

  5. La polenta va meną torno in continuazion; 3 minuti prima che la sia pronta (ghe ne vole 40 in tuto), butąrghe anca tre scazolą dei fasoi coti. El resto li magnarģ conzą in salata.

  6. Cavąre dal fogo e servire de bojo;        

  7. Sta roba, da lecarse i bafi, se magna co quelo ca volģ, ma solo roba ruspante (formajo, museto, salame de casada, renga, ec.)