|
La dose xe par siè che magna, ma se ve pararà
poco magnè in quatro… |
|
|||||||||||||||||||||
La
fotografia chì in parte la xe robà dal sito www.baccalaallavicentina.it
dove che ghe xe anca la so riceta (quela uficiale). Guai a tocarghe el
bacalà ai visentini, che i xe i veri inventori de sta piatanza che te
fa 'ndare fora de testa. Chi che no lo ga mai magnà che'l cora sùito
ai ripari: questo xe on piato che fà passare tute le paturnie e te fà
desmentegare tute le rogne. Staltre fotografie le xe dela preparazion dela riceta che fà me mama, oncora, a 95 ani... |
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
|||||||||||||||||||||
Se fa cussì: | La tecia jera piena, po' xe passà i lanzichenéchi... | ||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||
Giuro che questa xe la riceta che usa me
mama. Ghe ne xe de squasi precise sol libro “A tola co i nostri
veci” (v.copertina del vocabolario)
da dove che xe trato anca el poema scrito chì soto...
P.S. Chi che ga inventà polenta
e bacalà?
Dante, Petrarca, Tasso
No ghe xe al mondo un piato
fato a la venessiana,
L’imbalsama, el sublima
che dopo gnanca un’ora Agno Berlese |