Gnochi romani co i spàrasi
                 

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Par du che magna

punto elenco 1 ròdolo pronto de gnochi a la romana
punto elenco 1 chilo de spàrasi verde
punto elenco 1 zeola
punto elenco 2 spighi de ajo
punto elenco 4sculieri de grana gratà
punto elenco 1 sculiero de oio stravergine de oliva
punto elenco sale e pévaro
punto elenco 30 gr. de buro

 

         Se fa cussì:
  1. Lavare e pelare i spàrasi, tirandoghe via du zentimetri da la parte de soto

  2. métarli in pignata che i staga in piè, co diese zentimetri de aqua calda salà, incuerciarli (se i vien fora da la pignata, sarare co dela carta stagnola) e cusinarli par almanco meza ora

  3. Bagnare co l'oio na tecia da forno, po' tajare a rondele de mezo zentimetro i gnochi e fare on strato, zercando de stropare i busi co d'i tochiti.

  4. fare on bel desfrito co l'ajo e la zeola, po' butare via l'ajo

  5. tirare su i spàrasi quando che i xe coti, destirarli uno tacà a staltro dessora del strato de gnochi, destirareghe dessora el desfrito e informajare

  6. fare 'nantro strato de rondele de gnochi, stropando senpre i busi

  7. spanpanare el buro a fiochi sol dessora e infromajare par ben, po' métare in forno a 200 gradi par diese minuti. A la fine, darghe tri minuti de grill ijn modo che se indora ben el dessora

  8. magnare caldo de bojo.