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Par
quatro che magna
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3 eti de
asagnete al'ovo (se le xe fate in casa xe mejo) |
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4 eti de
bisi frischi (va ben anca du bussoloti) |
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1 zeola |
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2 spighi
de ajo |
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6
sculieri de oio stravergine de oliva |
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pévaro
e sale |
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du
sculiarini de polvare de dado vegetale (o 1 dado) |
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Se fa
cussì: |
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Se
dòpara na bela paela larga e fonda, che la gabia el cuercio
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Tajare
fina la zeola e metarla in desfrito insieme co oio e ajo;
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Cavàre
l'ajo e butare in paela i bisi, insieme co mezo goto de aqua co
drento, siolto, metà del dado;
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Assare
che i bisi se cusina 5 minuti ( s'i xe de scatola, no ocore);
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Butare
in paela anche le asagnete, cussì come che le xe, diretamnte dala
scatola;
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Incuerciare
la paela e dopo du minuti - quando che le asagne se gavarà
inmorbidie - co na forcheta se pole destrigare i rizi e scumiziare a
smissiarle;
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Cuerzare
e assare che se cusina, stando ben atenti che no se taca tuto: par
questo ocore, pian pianelo, zontarghe calche sculiero de aqua col
dado siolto e smissiare;
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Dopo
diese minuti xe pronto: le asagnete sarà al dente e le gavarà on
gusto ...da sbalo, altro che cote in aqua!
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P.S:
Sta maniera de cusinare
(la va ben anca co i spaghiti, ma co la roba fata in casa la xe on
spetacolo) se pole dopararla col condimento che se vole: co i funghi,
col pesse, ec. La pasta, dopo cota, la vien scureta, parché la ciapa
colore dal condimento, fin che la se cusina... |