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Lavare
par ben la trota, tajarghe la coa e la testa e tajarla in modo da
fare du filiti e scartare el spin; ma va ben anca tochi intieri...
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Tajare
e tridare la zeola, la carota e el parsìnbolo e metare tuto so na
bela paèla larga co l'oio, a fogo basso e, dopo on par de minuti,
el vin bianco, fin che questo svanpisse tuto;
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Metare
in paela i filiti de trota, pozandoli dala parte dela pele;
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Spanpanare
sola paela el pevaron tajà a strissete e justare de sale e pévaro;
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Assare
che se cusina pian pianelo, col cuercio, girando i filiti solo par i
ultimi du-tri minuti; ste 'tenti che el pocio no'l se seca: se
sucede, slongare co on fià de vin bianco;
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La
Pacanina, me mama, che se ga inventà sta maravéja, la dise che 'ndaria
ben na polentina de farina bianca. Vardè valtri.
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