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LA
PASTA
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Smissiare
insieme la farina, i ovi e on sculiero de oio
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Inpastare
par zinque minuti, fare na balota e assare repossare inquesrciando
co on toajņlo
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EL
PIEN
So na paela, farghe ciapare colore al'ajo, po' butarlo via
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Tajare
a tochiti picoli i zucoliti e le verze e butarli in paela, insieme.
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Assarli
fiapare 3 minuti, po' butarghe anche el speck, tają a strichete
picole
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Assare
che vaga sol fogo par 10 minuti, bagnando co brodo de dado se serve,
po' cavare quando che xe ben suto
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Metare
a rafredare sto conziero, po' frularlo (no massa...) e smissiarghe
insieme 3 sculieri de grana
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I
TORTELAZI
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Tirare
fina la pasta (anca on fią par volta) e tajarla a quadrati de 3-4
zm. par lato.
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So
ogni quadratin metarghe on sculiarin del conziero de verdure, po'
sarare in diagonale, a triangolo, e co na forcheta sigilare la pasta
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'Ndare
vanti fin che se finisse pasta e conziero
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Butare
i tortelazi so na pignata de aqua de bojo, e farli cusinare
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EL
CONDIMENTO
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So
la paela dove che xe sta cusiną le verdure, versare el late e
butarghe el resto del grana.
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Assarla
sol fogo, a lento assč, fin che'l late se suga on poco e el grana
se desfa. El pocio ga da restare on fią molo
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Scolą
i tortelazi, butarghe dessora el condimento e magarli