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LA
PASTA
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Smissiare
insieme la farina, 2 ovi, on sculiero de oio e la salsa de pomodoro
(la vien on fià rossa)
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Inpastare
par zinque minuti co on pìzego de sale, fare na balota e assare repossare
inquerciando
co on toajòlo par almanco on quarto de ora
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EL
PIEN
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So na
paela, fare on desfrito co zeola e ajo (questo dopo el se buta via)
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Tajare
a tochiti picoli la carne e la verza, desfare la salsicia e butare in
paela, insieme.
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Passare
a fogo vivo par 2-3 menuti, po' assare che se cusina, pian pianelo:
se ga da sugare ben
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Metare
a rafredare sto conziero, po' frularlo (no massa...) e smissiarghe
insieme el grana e la balota de staltro ovo, justando de sale e
pévaro.
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I
TORTEI
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Tirare
fina la pasta (anca on fià par volta) e tajarla a striche longhe
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Metarghe on sculiarin del conziero
ogni tri zentimetri, a metà dela strica, po'
sarare inquerciando .
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Tajare
con on goto picolo i tortei, ciapando in mezo la balota de conziero
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'Ndare
vanti fin che se finisse pasta e conziero
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Butare
i tortei so na pignata de aqua de bojo, e farli cusinare
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EL
CONDIMENTO
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So
na paeleta scaldare el buro insieme co la salvia zicolà fina, senza
che el buro sfrìtega!
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Scolà
i tortei, butarghe dessora el condimento e magnarli