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Fare
on bel desfrito co zeola, carota e sèlino tajà fini e co l'ajo
(che po' se buta via)
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Lavare
par ben so aqua corente tuti i legumi e i cereali sichi, po' butarli
in tecia sol desfrito pronto (senza métare a bagno gnente...)
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El
tuto va messo so na pignata a pression da 5 litri che la va inpenia
de aqua fin al segno
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Salare
quelo che basta e fare partire el bojo
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dopo
20 minuti da quando che taca a supiare, stuare el fogo e verzare la
pignata (doparando la tènica justa, che la xe a pression...) e
controlare el pocio. Se xe massa suto zontare on fia de aqua e
justare de sale
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Mètare
oncora sol fogo e assare 'ndare par nantri 20 minuti (atenti che la
xe na fase delicata: a fogo basso, senza sfiamà, che senò se taca
tuto...). Volendo, dopo i primi 20 minuti se pole assare 'nantra
mez'ora senza incuerciare. Xe tuto coto quando che xe coti i fasoi!
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El
paston no ga da essare né massa suto né massa molo...
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Servire,
dopo avere justà de sale e de pévaro, co on filo de oio e na bela
infromajada.
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El
xe on piato unico e co ste dose in quatro se fà anca bis...