Supa mista
                 

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Par quatro che magna

1 eto de fasoi borloti o santini sichi
1 eto de lentichie seche (no inporta de qualo colore...)
1 eto de farro
1 eto de orzo
1/2 zeola
1 carota
1/2 ganba de sèlino
2 spighi de ajo
oio stravergine de oliva
sale e pévaro



         Se fa cussì:
  1. Fare on bel desfrito co zeola, carota e sèlino tajà fini e co l'ajo (che po' se buta via)

  2. Lavare par ben so aqua corente tuti i legumi e i cereali sichi, po' butarli in tecia sol desfrito pronto (senza métare a bagno gnente...)

  3. El tuto va messo so na pignata a pression da 5 litri che la va inpenia de aqua fin al segno

  4. Salare quelo che basta e fare partire el bojo

  5. dopo 20 minuti da quando che taca a supiare, stuare el fogo e verzare la pignata (doparando la tènica justa, che la xe a pression...) e controlare el pocio. Se xe massa suto zontare on fia de aqua e justare de sale

  6. Mètare oncora sol fogo e assare 'ndare par nantri 20 minuti (atenti che la xe na fase delicata: a fogo basso, senza sfiamà, che senò se taca tuto...). Volendo, dopo i primi 20 minuti se pole assare 'nantra mez'ora senza incuerciare. Xe tuto coto quando che xe coti i fasoi!

  7. El paston no ga da essare né massa suto né massa molo...

  8. Servire, dopo avere justà de sale e de pévaro, co on filo de oio e na bela infromajada.

  9. El xe on piato unico e co ste dose in quatro se fà anca bis...