Supa de antrighe
                 

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Par quatro che magna

 
Na trentena de buti de antriga: se cata (co i guanti!), prima che le becaure fiorissa, la zimeta, le fojete fresche in alto dela pianta...
1/2 zeola
1 spigo de ajo
oio stravergine de oliva
On fià de parsinbolo tridà

         Se fa cussì:
  1. Tajare fina la zeola e métarla in desfrito co l'ajo so na pignata da zinque litri(questo po' el se cava);

  2. Zicolare al'ingrosso le antrighe, senpre doparando i guanti, parché le beca;

  3. Butare le antrighe in pignata, remenarle a fogo vivo par on minuto e po' zontarghe aqua (pì ghe ne metì, manco fisso vien el brodo);

  4. Assare che boja par on quarto de ora;

  5. Metare el brodo sui piati, dessora a di' crostini de pan, o a supe de pan biscoto;

  6. Spolvarare col parsinbolo, infromajare par ben e magnare de bojo.

P.S.: in du minuti de bojo le antrighe no le beca pì, quindi co' xe ora de magnarle no steve preocupare par la lengua.