Sùgoli
                 

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Par quatro che magna

punto elenco 2 chili de ua fragola o grinton
punto elenco 6 sculieri de farina bianca

OPURE...
 
punto elenco 1 litro e mezo de MOSTO, che'l se fa schiciando col schiciapatate i 2 chili de ua e po', filtrando el tuto che resta solo el pocio, se fa come dal punto 4) de la riceta

         Se fa cussì:

 

  1. Sgranare i graspi de ua e lavarli par ben, senza sciciarli

  2. Butare la ua so na pignatona e farla bójare par na vintena de minuti, fin che i grani s-ciopa

  3. Col passaverdura (doparare el discheto co i busi picoli) masenare la ua, fin che se riesse a cavarghe tuto el sugo; vegnarà fora na spece de vin fisseto

  4. Fare levare el bójo al pocio e po', jutandosse co on passin fin-fin, butare la farina e smissiare co l'aytrezo che se usa par la polenta: atenti che no vegna fora coàri (i sarìa i "grumi" de farina)

  5. El tuto ga da bójare par on cuarto de ora: par tuto el tenpo bisogna menare torno co on sculiero de lehgno, senò se taca tuto!

  6. I se magna dopo che i xe deventà fridi, sa no volì che ve faga male el stómego e ve se mova la panza!

  7. NOTA: co la ua fragola no serve zùcaro, ma co la grinton no xe male zontàrghene on paro de sculieri.