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Sgranare i graspi de ua e lavarli par
ben, senza sciciarli
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Butare la ua so na pignatona e farla
bójare par na vintena de minuti, fin che i grani s-ciopa
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Col passaverdura (doparare el discheto
co i busi picoli) masenare la ua, fin che se riesse a cavarghe tuto
el sugo; vegnarà fora na spece de vin fisseto
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Fare levare el bójo al pocio e po',
jutandosse co on passin fin-fin, butare la farina e smissiare co l'aytrezo
che se usa par la polenta: atenti che no vegna fora coàri (i sarìa i
"grumi" de farina)
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El tuto ga da bójare par on cuarto de
ora: par tuto el tenpo bisogna menare torno co on sculiero de lehgno,
senò se taca tuto!
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I se magna dopo che i xe deventà fridi,
sa no volì che ve faga male el stómego e ve se mova la panza!
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NOTA: co la ua fragola no serve
zùcaro, ma co la grinton no xe male zontàrghene on paro de sculieri.
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