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Co
l'ajo e 1 zeola fare on bel desfrito, po' cavàre l'ajo
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Tajare
a tochiti tute le altre verdure e butarle in pignata, co tanta aqua,
come par fare el menestron, e assare cusinare par ben;
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A
fine cotura passare tuto col passaverdure. Ga da restare on brodo
bastanza liquido! Al caso zontarghe aqua;
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Metare
el brodo sol fogo e far bòjare justare de sale e pévaro e po'
butarghe, on fià par volta, la farina (come par fare la polenta).
Se mete quanta farina che serve in modo che ala fine vegna fora na
polentina tènara-tènara, da magnare col sculièro;
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Cusinare
par almanco meza ora, smissiando senpre, senò se taca tuto!!!
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Servire
caldo de bojo, versando on filo de ojo stravergine de oliva e
infromajando par ben;
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El
colore dipende dale verdure che se mete (a volte no le se cata
tute). El xe on piato da inverno fredo, che se gusta mejo se fora
nèvega.
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