Salmon in crosta
  

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Par quatro che magna

 

on salmon fresco de almanco on chilo

meza zeola, tajà a rondèle

du spighi de ajo, tajà a fetine

mezo limon tajà a fetine rotonde

on sculièro de càpari

na sbrancadela de parsìnbolo, senza tridarlo

quatro eti de farina e on goto de aqua

na balota de ovo

 

         Se fa cussì:
  1. Lavare e curare par ben el salmon, cavandoghe via le scaje;
  2. Fare on inpasto co la farina e co l’aqua, come par fare el pan, ma senza sale;
  3. Stèndare la forma de pan, par avere na sfoja de poco manco de 1 cm. che la possa contegnere e cuèrzare el pesse: la ga da èssare poco pì longa, e larga na volta e meza; tegnere da parte na baleta de pasta;
  4. Tegnendo presente la misura del salmon, butare sola sfoja on poco de zeola, de ajo, de càpari, de parsìnbolo e de fete de limon;
  5. Pozarghe dessora el pesse, inpenirghe la panza co la stessa roba e salare on poco;
  6. Dessora del salmon métarghe la stessa roba ca ghi messo soto;
  7. Incuerciare el salmon co la pasta che ghe xe torno, fasendoghe ciapare la forma del pesse;
  8. Co la pasta che vanza e co la baleta tegnù da parte, guarnire el pesse  in maniera ch’el para vero: se fa l’ocio e, fasendo d’i bigoliti  de pasta, se fa dele finte scaje (guai no contentare anca l’ocio…)
  9. Spenelare el pan co l’ovo sbatù par ben;
  10. Dala parte dela panza, inpirarghe 6-7 stecadenti, mezi drento e mezi fora (i serve par fare vegner fora el liquido in pì);
  11. Métare in forno a 180 gradi par quaranta minuti (el se cusina quaranta minuti par ogni chilo de pesse);
  12. Cavàre dal forno e amirare l’òpara de arte;
  13. Par vèrzarlo, tajare la pasta torno el bordo e descuerciare el pesse; se’l xe coto ben, la pele la vien via col pan, che’l ga anca sorbìo el grasso in pì;
  14. Servire caldo co qualche salseta (vedi ricete so la pajina del pesse);

Nota: da dire el xe longo assè, da fare ghe vole vinti minuti…