Rodoliti de polastro
                 

_________________________________________  torna indrio

          

Par quatro che magna

4 bele fete de peto polastro
4 sotilete
Na vintena de olive a la greca
8 fetine de speck o de parsuto coto
1 zeola
1 spigheto de ajo
3 sculieri de ojo stravergine de oliva;
sale, pévaro, erbete aromatiche in polvare
1/2 goto de vin bianco

         Se fa cussì:
  1. Pestare le fete de peto de polsatro e, una ala volta, spolvararle de sale, pévaro e erbete in polvare;

  2. Destirarghe dessora do fetine de l'afetato;

  3. Sora del'afetato destirare 1 sotileta

  4. Involtolare el tuto e sarare co stecadenti, che no se spanda la sotileta (la se fonde, cusinadola);

  5. Spolvarare oncora de sale e co la polvareta;

  6. Intanto metare a scotare so na paela l'ajo e la zeola, questa tajà a fete grosse;

  7. Cavare lajo e metare in tecia le olive e i rodoliti, fasendoli rosolare da tute le parte.

  8. Baganre col vin bianco e farlo svaporare, po' finire de cusinare

  9. Tajare a fetine (opure assare intieri) e servire, bagnando col so sugheto.

  10. Vin bon!