-
I
scrizioi in talian i se ciama "stridoli" e in dialeto anca
carleti. La xe na "pianta erbacea spontanea" che la cresse
drio ai rivali; se usa i buti (germogli) e la se cata da aprile a
majo. I bruscandoli i xe i buti del "luppolo selvatico",
on "rampicante" salvadego che cresse drio i fossi assà
incolti; i se cata anca drio la ferovia. Stessa stajon d'i scrizioi.
-
Chi
che ga la fortuna de catare ste erbete tacà a casa soa, ben, senò
i le vende.
-
Fare
on desfrito co la zeola e l'ajo (che dopo el se cava);
-
Butarghe
drento le erbete zicolà par ben e assare scotare par du-tri minuti;
-
Butarghe
drento i risi e menarli torno a seco par on par de minuti, po'
cusinare come tutti i risoti co del brodeto vegetale liziero;
-
Ala
fine stuare el fogo e butarghe drento in pignata el grana,
menando in pressa par on minuto par maltecare; justare de sale e
pévaro;
-
Metare
sol piato, infromajare par ben e magnare (col grana dela fromajera...);
-
A
sento el profumo anca solo a scrivare...