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Le
rane zerché de catarle za pelà e curà, parché el saria on laoro
antipatico... Mi le cato in pescaria.
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Pestare
ben carota, sèlino e zeola e fare on bel desfrito co l'oio e metà
del butiro;
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Fato
el desfrito, butarghe drento le rane, intiere, e farle 'ndare a fogo
vivo par du-tri minuti;
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Bagnare
co metà del vin bianco e portare a cotura le bestiole, zontando -
se serve, che no se taca - on fià de brodo de dado;
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El
laoro pì fastidioso: cavàre le rane e tirare in parte tuti i
ossiti, che resta solo le polpetine (no ste magnarle fin ca fè sto
laoro, senò restè senza pa'l risoto!);
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So
on piato, co na forcheta pestare le polpete (se podarìa darghe na
frulada, ma cussì le resta on fià solide);
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Metare
oncora la carne insieme col so toceto de cotura, butarghe drento i
risi e far saltare a fogo vivo, bagnando co staltra metà del vin
bianco;
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Cusinare
come on risoto qualsiasi, co del brodeto vegetale liziero (aqua,
meza zeola, na carota, na costa de sèlino, sale).
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A
fine cotura butarghe staltra metà del butiro, el grana el parsinbolo
e l'erba cipolina, menando torno a fogo stuà par du minuti;
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So
la fotografia se vede del verde dessora: el xe lì solo par beleza,
ma sa volì...! Se vede anca che a mi me piase magnarghene on bel
piato!
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Finalmente
se magna!
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