Risoto col radecio
  

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Par quatro che magna

 
4 eti de risi da risoto (el vialon nano el xe el mejo...);
1 caspo de radecio trevisan (o de altro radecio rosso);
1 spigo de ajo
Meza zeola;
4 sculieri de grana gratà;
na nosa de buro;
ojo, sale;
brodo liziero de verdure;
mezo goto de vin bianco seco

 

         Se fa cussì:
  1. Fare on bel desfrito co la zeola e l'ajo; l'ajo dopo se cava e se buta via);
  2. tajuzzare el radecio, senza però tridarlo fin e butarlo sol desfrito, fasendolo prima saltare a fogo vivo e, dopo, fiapare par diese minuti a fogo basso;
  3. butare i risi sola pignata fasendoli insaorire a seco col radecio e pò scumiziare a cusinare el risoto zontandoghe el brodo de bojo on fià par volta;
  4. prima de cavare dal fogo, maltecare col grana e el buro;
  5. Sa ghe metarì anca du sculieri de pana da cusina el risoto tocarà le tete ala regina!
  6. Servire de bojo spolvarando de grana. Volendo, vien bon e belo da védare anca del grana gratà a scajete (opure pecorino stajonà).
  7. Vin bianco!