Pomodori verde soto oio
                 

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Par magnare in tanti...

3 chili de pomodori verde (i se rancura a fine stajon, par no butarli via...)
Aseo
Aqua
2 zeole
6 spighi de ajo
Origano
Sale
Oio stravergine de oliva
Basalìco




         Se fa cussì:
  1. Lavare par ben i pomodori (no inporta de che misura che i xe...);

  2. Tajarli a fetine grosse mezo zentimetro, o a metà se i xe pomodorini picoli;

  3. Pareciare na terina (grande abastanza...) co 1/3 de  aqua e 2/3 de aseo;

  4. Tufarghe drento le fete de pomodoro, le zeole tajà a rondelete fine, 4 spighi de ajo tajà a fetine e origano;

  5. Métarghe na sbrancadela de sale grosso, inquerciare co on telo e assare repossare fora dal caldo par 48 ore;

  6. Passà sto tenpo, sgiozzare tuto e métare la marcanzia so on telo a sugare par arquante ore (jutarse co dela carta sugante par fare prima);

  7. Métare le fete de pomodoro so d'i vasiti (tipo Bormioli o da marmelata...), faséndoghene stare depì che se pole, inframezà ogni du strati co na fetina de ajo e na fojeta de basalìco, pi on pìzego de origano;

  8. Assare almanco on zentimetro e mezo prima del bordo del vaseto;

  9. Inpenire pian pianelo ( no ga da fermarse aria drento) i vasiti co l'oio, in modo che vegna tuto ben cuerto;

  10. Sarare col cuerceto, ben forte;

  11. Métare i vasiti al fresco e fora dal ciaro;

  12. Dopo on mese se verze e se magna: speciale come contorno par afetati, tartine, ec.