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Lavare
par ben i pomodori (no inporta de che misura che i xe...);
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Tajarli
a fetine grosse mezo zentimetro, o a metà se i xe pomodorini picoli;
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Pareciare
na terina (grande abastanza...) co 1/3 de aqua e 2/3 de aseo;
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Tufarghe
drento le fete de pomodoro, le zeole tajà a rondelete fine, 4
spighi de ajo tajà a fetine e origano;
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Métarghe
na sbrancadela de sale grosso, inquerciare co on telo e assare
repossare fora dal caldo par 48 ore;
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Passà
sto tenpo, sgiozzare tuto e métare la marcanzia so on telo a sugare
par arquante ore (jutarse co dela carta sugante par fare prima);
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Métare
le fete de pomodoro so d'i vasiti (tipo Bormioli o da marmelata...),
faséndoghene stare depì che se pole, inframezà ogni du strati co
na fetina de ajo e na fojeta de basalìco, pi on pìzego de origano;
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Assare
almanco on zentimetro e mezo prima del bordo del vaseto;
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Inpenire
pian pianelo ( no ga da fermarse aria drento) i vasiti co l'oio, in
modo che vegna tuto ben cuerto;
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Sarare
col cuerceto, ben forte;
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Métare
i vasiti al fresco e fora dal ciaro;
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Dopo
on mese se verze e se magna: speciale come contorno par afetati,
tartine, ec.