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Oto eti de carne de manzo
masenà;
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Mezo eto de grana gratà;
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Meza zeola tajà a fetine e on spigo de ajo;
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Do, tre prese de erbete varie seche (salvia,
osmarin, timo, ec.,che i le vende in bussolotei
za pronte)
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On paro de zucuoliti tajà
a rondelete;
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Quatro sotilete bone;
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Poco manco de mezo goto de vin bianco seco;
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Ojo, pévaro e sale
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Pan
gratà.
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So na
terina, smissiare la carne co le erbete, el
formajo gratà e justare
de sale. Pévaro par chi che no’l ghe brusa…
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Co l’inpasto fare dele polpete (grosse come na
baleta da pin-pon, o come on ovo gigante de galineta nana o come on
ovo picolo de galina normale…) schiciandole e passandole dopo sol
pan gratà;
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So na paèla larga, fare on desfrito co la zeola e
l’ajo;
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Zontarghe i zucoliti tajà par ben e farli fiapare on
par de minuti;
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Métare in paela le polpete e zontarghe el vin
bianco;
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Assarle cusinare prima da na
parte e po’ da staltra, prima
a paèla cuerta e ala fine senza cuercio, senza revoltare el
leto de zucuoliti;
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Ala fine inbaretare le polpete co le
sotilete,
assando che le se squaja on fià;
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Servire sol piato, caldo col so toceto.
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