Polastro co i bisi
                 

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Par quatro che magna

 
1 polastro intiero
1 zeola tajà fina
1 spigo de ajo
1carota tajà a daditi picoli assè
1 bussoloto de bisi
1/2 goto de oio stravergine de oliva
1 dado par brodo de verdura
1/2 goto de vin bianco seco
sale, pévaro

         Se fa cussì:
  1. Cavàre tuta la carne del polastro e tajarla a dadi (no doparare tuto el grasso se ghe n'è tanto);

  2. Co tuto l'oio, la zeola, la carota e l'ajo fare on desfrito e, co' 'l xe pronto, desfarghe drento el dado da brodo e cavare l'ajo;

  3. Butare in pignata i tochi de polastro e farli saltare a fogo vivo;

  4. Zontare el vin bianco e farlo svaporare par on minuto;

  5. Cuèrzare e fare 'ndare vanti la cotura;

  6. Dopo diese minuti butare in pignata anca i bisi co la so aqua e justare de sale e pévaro;

  7. Finire la cotura (nantri diese minuti) smissiando manco che se pole;

  8. I ultimi zinque minuti descuerciare la pignata e assare che se suga el pocio;

  9. Servire belo caldo e bévare vin bianco.

  10. P.S.: i me tusi, co' i ga la roba sol piato, i ghe zonta dela polvare de curry. La sa da calziti, ma la ghe da on gusto che se ama col pocio. Vardè valtri sa volì provare...

Sol piato dela fotografia go doparà solo el peto, ma co tuto el polastro el vien pì bon!