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Intanto bisogna che la piovra-folpo la
sia stà in jazzo par almanco 48 ore: se la xe fresca la vien dura
cofà la goma;
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Metare
a bojire na pignata de aqua da 5 litri, co drento zeola, carota e
sèlino e justare de sale;
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Quando
che la boje, butarghe drento la piovra, incuerciare, contare 4
minuti, pocavàre la bestia e tegnerla fora da la pignata par
on paro de minuti; po' butarla drento oncora e e assare che la
se cusina (mez'oreta...);
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A
parte, cusinare al vapore le patate, za pelà; (chi che xe atrezà,
pole cusinare le patate dessora della pignata dela piovra: le vien
on fià incolorie de rosso, ma pì gustose);
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Coto
tuto, assare che se rafreda e tajare a tochiti la piovra e le
patate;
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Metare
tuto so na terina, conzare co oio, sale e pévaro e spolvarare de
parsinbolo;
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Se
magna, pensando quanto bona che la xe sta piatanza!
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Par
el vin, regoleve.
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