Pevaruni col pien
  

   ______________________________________   torna indrio

          

Par quatro che magna

 
4 Pevaruni (misti russi e zali)
4 eti de carne de manzo masenà (misto porzelo xe mejo...)
6 sculieri de fromajo grana gratà
1 ovo intiero
2 sculieri de pan gratà
1 spigo de ajo
meza zeola tridà fina assè;
on bel pizegoto de erbete aromatiche seche;
ojo, pévaro e sale quanto che basta

 



         Se fa cussì:
  1. Lavare ben i pevaruni, tajarli a metà par longo e cavarghe tuta la porcaria interna;
  2. Smissare la carne masenà col grana e l'ovo faséndoli ben ciapare insieme, pò zontare la zeola, le erbete, sale e pévaro;
  3. Inpenire i mezi pevaruni col conposto, spolvarando dessora col pan gratà e nantro pizzego de sale e de pévaro;
  4. So na tecia da forno far scotare l'ajo so on fià de ojo, po' cavarlo e metarghe i pevaruni za preparà, passandoghe dessora on filo de ojo;
  5. Métare in forno ben caldo e assare che se cusina par 45 minuti, bagnando ogni tanto co on fià de aqua, se serve;
  6. Cavàre e servire ben caldo.