Pesse finto
                 

_________________________________________  torna indrio

          

Par quatro che magna

4 eti de patate bianche
250 gr. de ton soto oio
2 fileti de aciuga
2 cetriolini soto aseo
2 sculieri de majonese
1 sculiero de parsìnbolo tridà fin
oio stravergine de oliva
sale e pévaro

 

 

         Se fa cussì:
  1. Lessare le patate e passarle col schiciapate o col passaverdura

  2. Scolare el ton dal'oio e frularlo iniseme co le aciughe, i cetriolini e el parsìnbolo

  3. Métare tuto co le patate, zontando la majonese, fin che vien fora on inpasto smissià par ben. Justè de sale e de pévaro.

  4. Metare l'inpasto so on piato longo e laorarlo in maniera da fare na forma che ghe someja a on pesse, disegnando le scaje e la boca con on fià de fantasia, jutandove co la ponta de calcossa. Fè on ocio finto co na oliva o on càparo: tirè fora l'artista ca ghi drento!

  5. Se l'artista no vole saltare fora, doparè on stanpo a forma de pesse, oiàndolo prima de metarghe drento l'inpasto

  6. Cuèrzare e assare in forno do-tre ore prima de magnare. Cavè dal stanpo dopo sto tenpo sa ghi doparà el stanpo

  7. La stessa fantasia che ve ga jutà fin qua, ve farà provare altre verdure da zontare a ton e patate.

  8. Bon come antipasto, o come secondo "liziero".