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Lessare
le patate e passarle col schiciapate o col passaverdura
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Scolare
el ton dal'oio e frularlo iniseme co le aciughe, i cetriolini e el
parsìnbolo
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Métare
tuto co le patate, zontando la majonese, fin che vien fora on
inpasto smissià par ben. Justè de sale e de pévaro.
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Metare
l'inpasto so on piato longo e laorarlo in maniera da fare na forma
che ghe someja a on pesse, disegnando le scaje e la boca con on fià
de fantasia, jutandove co la ponta de calcossa. Fè on ocio finto co
na oliva o on càparo: tirè fora l'artista ca ghi drento!
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Se
l'artista no vole saltare fora, doparè on stanpo a forma de pesse,
oiàndolo prima de metarghe drento l'inpasto
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Cuèrzare
e assare in forno do-tre ore prima de magnare. Cavè dal stanpo dopo
sto tenpo sa ghi doparà el stanpo
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La
stessa fantasia che ve ga jutà fin qua, ve farà provare altre
verdure da zontare a ton e patate.
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Bon
come antipasto, o come secondo "liziero".