Patate a mucio
                 

_________________________________________  torna indrio

          

Par quatro che magna

8 patate
1 scudela de pan gratà
1 scudela de grana gratà
2 sculieri de oio stravergine de oliva
sale e pévaro





         Se fa cussì:
  1. Pelare le patate e cusinarle al vapore

  2. Farle rafredare e tajàarle a fete de almanco on zentimetro

  3. Smissiare insieme el fromajo e el pan, po' passarghe drento le fete de patata

  4. So na tecia da forno métare na carta da forno e oiarla on pocheto (opure doparare na tecia "antiaderente")

  5. Pozarghe, una dessora de staltra, le fete de patata fasendo muciti de quatro-zinque fete

  6. Justare de sale e pévaro, darghe na spenelada de balota de ovo, métare on filo de oio so ogni mucieto e caciare la tecia in forno a 180 gradi

  7. Xe tuto pronto quando che le patate gavarà ciapà on bel colore maronzin.