Pastassuta mare e orto
 piato unico                

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Par quatro che magna

3 eti de coe de gānbaro, bele grosse
4 eti de pasta (subioti, pipe, pene, ec.)
7-8 pomodoriti
1 zucoleto
1 spigo de ajo
1/2 zeola
2 sculieri de polpa de pomodoro
Oio stravergine de oliva
Sale e pévaro

         Se fa cussė:
  1. Tajare fina la zeola e fare on desfrito liziero, insieme co l'ajo (che po' el se buta via)

  2. Curare le coe de ganbaro cavandoghe la scorza e el fileto moro 

  3. Tajare a rondelete fine el zucoleto e butarlo in tecia insieme ai gānbari

  4. Assare che vaga 5 minuti, po' butarghe i pomodoriti tajā a metā e i du sculieri de polpa de pomodoro

  5. Justare de sale e pévaro e assare a fogo lento e descuerto par nantri 5 minuti

  6. Cusinare la pasta, scolarla e butarla in tecia, fasendola saltare du minuti.

  7. Magnare de bojo.