Pastassuta par l'istà
  

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Par quatro che magna

 
4 eti de pasta curta (subioti, meze maneghe, farfale, roe, ec.)
4 pomodori de quili sodi o na diesena de pomodoriti
3 eti de formajo Asiago fresco
20 foje de basalìco
ojo stravergine de oliva

 







         Se fa cussì:
  1. Metare in bojo na pignata de aqua e cusinare la pasta, come al solito;
  2. Tajare a daditi no massa picoli i pomodori, e sgiozarli;
  3. Tajare a daditi anca el formajo Asiago;
  4. Tridare (no se faria col cortelo, ma co le man...) al'ingrosso el basalìco;
  5. Smissiare tuto insieme so na terina;
  6. Intanto la pasta sarà cota e alora la se scola;
  7. Rimetare la pasta scolà in pignata e butarghe drento pomodori, fromajo e basalìco, bagnando co abondante (ma la va a gusti...) ojo stravergine de oliva;
  8. Servire dopo vere smissià in maniera che el fromajo el taca a smolarse on fià. 
  9. VARIANTE: al posto del basalìco se pole doparare la rucola: canbia gusto, ma la pastassuta xe bona assè instesso! E anca el formajo pol essare misto emmenthal