Pastassuta del'orto
  

   ______________________________________   torna indrio

          

Par quatro che magna

 

2 zucoliti bei frischi;

na ganba se sèlino (senza le foje);

3 sculieri de bisi frischi (o congelà crui);

1 bela carota

1 spigo de ajo e 1/2 zeola tajà fina;

ojo stravergine de oliva;

almanco 4 eti de pasta, quela ca volì.  

 

         Se fa cussì:
  1. Fare on desfrito so l’ojo  co la zeola e l’ajo (l’ajo se cava e se buta via, dopo);

  2. Tajare a daditi i zucoliti, le carote e el sèlino e butare tuto, insieme co i bisi, dessora del desfrito, bagnando ogni tanto co on fià de brodeto de verdura caldo, che no se taca tuto;

  3. Dopo na diesena de minuti xe tuto pronto;

  4. No resta che cusinare la pasta, quela ca volì, cavandola ben al dente;

  5. Fare saltare la pasta co le verdure, par un par de minuti, smissiando co delicatezza;

  6. Servire ben calda, e infromajà senza sparagnare.