Parmigiana finta
                 

_________________________________________   torna indrio

          

Par quatro che magna

 
3 melanzane bele ciciote (mejo de quele bianche)
2 mozzarele
1 bussoloto de polpa de pomodoro
1/2 zeola
2 spighi de ajo
1/2 eto de grana gratà
sale e pévaro
oio stravergine de oliva

         Se fa cussì:
  1. Preparare na salsa de pomodoro fasendo on bel desfrito so on poco de oio co la zeola tajà fina e l'ajo (che dopo se cava); Assare che la salsa ciapa gusto e la se suga par na diesena de minuti;

  2. Tajare le melanzane a rondele alte 1 zentimento e scotarle so na piastra ben calda: no le ga da brusarse, ma solo da incolorirse on fià. No ocore sgiozarle, prima!;

  3. So na tecia de vero bona da forno (pirofila, in talian) destirare on par de sculieri dela salsa de pomodoro ca ghi preparà;

  4. Pozare sol fondo dela tecia on strato de fete de melanzane, po' sporcarle co la salsa de pomodoro, che no la sia massa;

  5. Passare on giro de sale e pévaro e na spolvarada gajarda de fromajo grana gratà;

  6. Tajare a fete de 1/2 zentimentro de spessore le mozzarele, ronparle a tochi e destirale dessora dele fete de melanzana;

  7. Tacare da nuovo co le fete de melanzane e rifare quelo che xe scrito al n. 5 e 6, finiendo co na bela infromajada e bagnando co on filo de ojo stravergine de oliva;

  8. Metare in forno belo caldo par diese minuti, fin che la mozarela la taca a squajarse: ste 'tenti che no la se brusa, che ve toca butare via tuto!

  9. Se magna belo caldo.