Mormore sconte sol pan
                 

_________________________________________  torna indrio

          

Par quatro che magna

4 bele mormore da almanco 3 eti l'una
1 zeola rossa
3 spighi de ajo
1 sculiero de cāpari
8 olive more 
1/2 chilo de farina bianca
aqua
sale e pévaro
1 mazeto de parsėnbolo tridā fin

 

         Se fa cussė:

  1. Curare e cavarghe le scāje al pesse, stanto tenti de no sponciarse (le pine sola gropa le sponcia assč, ste maledie...) e sguaratarlo soto el rubineto del'aqua

  2. Co la farina e l'aqua fare na sfoja de pasta e tirarla alta mezo zentimetro.

  3. Tajare a rondele la zeola e a fetine fine l'ajo

  4. Metare sola sfoja de pasta dele fetine de zeola e de ajo e 3-4 cāpari, e pozarghe dessora el pesse (anca du insieme), po' metarghe dessora oncora ajo, zeola e cāpari

  5. Sola panza del pesse inprirarghe do fetine de ajo do de zeola, 3-4 cāpari e 2 olive more, dopo verghe cavā via l'osso e fate a tochi

  6. Spolvarare de pévaro e sarare la sfoja, come se se ghesse da incartare el pesse. Vien fora na specie de panin a forma de pesse. NO SERVE OIO!

  7. Da na parte del "panin" cussė fato, tacā al fondo dela tecia, inpirare du stecadenti, cussė vien fora l'umiditā in pė durante la cotura.

  8. So na tecia bassa, assāre in forno a 180 gradi fin che el pan ciapa on bel colore, po' cavāre parché xe coto anca el pesse (30-40 menuti, a seconda dela grossezza del pesse)

  9. Tajare tuto torno el panin, senza ficare drento la lama del cortelo e desquerciare el pesse.

  10. La pele la vien via co la ponta del cortelo (spesso la se taca adiritura sol pan che'l ga assorbio anca el grasso).

  11. Curare par ben, cavando tuti i spini e zercando che le polpe no se desfa.

  12. Conzare co on filo de ojo stravergine e spolvarare col parsėnbolo, justando de sale. 

  13. CUSSI' VIEN BEN ANCA EL BRANZIN E LE ORADE.