Menestron
  

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Par quatro che magna

 
2 Patate
2 Carote
2 Zeóle rosse
1 ganbeta de sèlino
2 eti de fasoi frischi (anca surgelà)
2 eti de bisi frischi (anca surgelà)
2 eti de tegoline fresche (anca surgelà)
4 Pomodori bei fati (mejo pelarli prima)
2 Spighi de ajo
1 Zeola bianca
2 Zucoliti
4-5 Foje de verza
Ojo stravergine de oliva, sale e (par chi che piase) pévaro.

 

         Se fa cussì:
  1. Co la zeola bianca tajà fina e l'ajo, fare on bel desfrito so l'ojo;
  2. Tajare tute le verdure a tochiti (butare via le someze d'i pomodori);
  3. Metare tuto so na pignata bela grande, co tanta aqua freda che sia na spana sora le verdure;
  4. Assare cusinare par almanco na bela ora;
  5. Justare de sale (e pévaro).
  6. Da chì in vanti se pole fare do robe:
  1. Passare tuto col passaverdura in modo che vegna fora on brodo fisso e cusinarghe drento d'i risi o dela pasta picoleta.
  2. No passare le verdure e servire co d'i crostini de pan scotà so na tecia co del'ojo.

   In tuti du i casi la menestra se serve ben calda, spolvarà de grana gratà e co du bei sculieri de ojo stravergine de oliva dessora.