Melanzane col pien
  

   ______________________________________   torna indrio

          

Par quatro che magna

 
4 Melanzane (de quele longhe)
4 eti de carne de manzo masenà (misto porzelo xe mejo...)
6 sculieri de fromajo grana gratà
1 ovo intiero
2 sculieri de pan gratà
1 spigo de ajo
meza zeola tridà fina assè;
on bel pizegoto de erbete aromatiche seche;
ojo, pévaro e sale quanto che basta

 

         Se fa cussì:
  1. Lavare ben le melanzane, tajarle a metà par longo e cavarghe la polpa con on sculiero (tegnerla in parte);
  2. Smissare la carne masenà col grana e l'ovo faséndoli ben ciapare insieme, pò zontare la zeola, le erbete, sale e pévaro;
  3. Inpenire le meze melanzane col conposto, spolvarando dessora col pan gratà e nantro pizzego de sale e de pévaro;
  4. Tridare fina fina la polpa dela melanzana e zontarla al'inpasto;
  5. So na tecia da forno far scotare l'ajo so on fià de ojo, po' cavarlo e metarghe le melanzane za preparà, passandoghe dessora on filo de ojo;
  6. Métare in forno ben caldo e assare che se cusina par 45 minuti, bagnando ogni tanto co on fià de aqua, se serve;
  7. Cavàre e servire ben caldo.