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Se
buta na quantità justa (tante) de
masenete
VIVE* in aqua de bojo salà e co on fià de
aseo, assàndole lì
par diese minuti boni;
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Cavarle
e butare via le zate e tuto quelo che intriga;
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Destacare
el petorale dala sgussa (drento ala
sgussa ghe xe el “coralo”, na polpa
arancione);
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Mètare
tuto - sgusse col coralo e petorali - so
na terina e conzare co ojo bon, sale e on pesteselo de ajo e
parsìnbolo. Pévaro se ‘l piase
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Del
petorale se magna tuto, anca se ‘l
scriza
soto i denti; dela sgussa solo el
coralo
cavandolo co na forcheta;
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Le
xe bone mejo frede, magnà el dì dopo parché le ga da ciapare el
gusto del pesto, e a tute le ore...
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Le
boche fine al posto del'aqua le fà on brodeto longo co na zeola,
na
carota e del sèlino, i cava tuto e po' i taca la cotura dele
bestiole...
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