Pesse Pèrsego da istà
                 

_________________________________________  torna indrio

          

Par quatro che magna

4 bei fileti de pesse pèrsego
1 carota
1 zucoleto belo grosso
12 pomodoriti a graspo
2 fojete de salvia
2 spighi de ajo
1/2 zeola
4 sculieri de oio stravergine de oliva
pévaro e sale

 

 

         Se fa cussì:
  1. Tajare a cubiti el zucoleto e la carota, e in do parte i pomodoriti;

  2. Tajare al'ingrosso la zeola e farla sfritegare so na paela bela larga, co l'oio insieme co l'ajo e la salvia;

  3. Cavàre l'ajo e butare i fileti del pesse in paela, assando scotare a fogo vivo on minuto par parte;

  4. Sbassare el fogo, zontarghe tute le verdure, justare de sale e pévaro e assare cusinare par 10 minuti, senza cuercio, revoltando el pesse a metà cotura (fè pian che no'l se spapola...);

  5. Metare sol piato insieme co le so verdure e tociare volentiera.