Fasoi in tocio
                 

   ______________________________________   torna indrio

          

Par sič che magna

 
1/2 chilo de fasoi sichi de Lamon o borloti
1 zeola
1 carota
3 spighi de ajo
1 ganba de selino
4-5 sculieri de oio stravergine de oliva
sale
on pizego de osmarin seco

         Se fa cussė:
  1. Tajare fina la zeola, la carota e el selino e fare on bel desfrito so l'oio butando anca l'ajo (che dopo se cava);

  2. Butare i fasoi sichi so la pignata insieme col desfrito e l'osmarin e colmare de aqua freda, tri zentimetri sora i fasoi e justare de sale;

  3. Assare cusinare on par de ore, zontando ogni tanto on filo de aqua quando che i fasoi ga supā tuto;

  4. Quando che xe coto, passare col passaverdure on paro de cazoliti de fasoi;

  5. Justare de sale e magnare come contorno;

  6. No stč scoltare chi che ve dise che bisogna metare a moja i fasoi par na note!

P.S.: stesso laoro par cusinare le lentichie; in pė a queste se zonta on goto de polpa de pomodoro in cotura.