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Ronpare
i ovi e tegnere da na parte la balota (el rosso) e da staltra la
ciara.
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Sbàtare
la ciara "a neve" dura.
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So
nantra terina montare le balote col zùcaro, po' zontarghe prima la
ciara za montà e po', on fià par volta, la farina.
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Bagnare
con on fià de aqua se serve par far deventare pì mòrbio l'inpasto.
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Inpastare
fin che la pasta no se taca pì ale man.
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Spartire
in oto parte la balota del'inpasto.
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Destirare
co la mescola ogni una de ste oto balete fasendole deventare come on
foglio, no massa fin.
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Ciapare
on sfojo, inburarlo sol dessora e pozarghe dessora on secondo sfojo.
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Inburare
anca el secondo, po' montarghe dessora el terzo, e cussì fin al'ultimo.
Questo no bisogna inburarlo!
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Oncora
co la mescola destirare sto "pacheto" de sfoji fin a farlo
deventare on sfojo solo, largo e fin, el pì che se pole.
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Co
la roeleta da dolzi, tajare dele striche larghe do dea e longhe
quatro.
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Butare
sti nastri (galani, come che se dise in venezian) so l'ojo bolente e
frizare fin ch'i ciapa colore. Se i xe sta inpastà ben, vegnarà
fora tute bole de aria.
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Cavàre
e sugare so carta che assorba e po' spolvarare co zùcaro a velo.