Galani o Cróstoli
                 

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Par quatro che magna

1/2 chilo de farina
70 gr. de butiro
1 sculiero de zùcaro
2 ovi
1 pizegheto de sale

 

 

         Se fa cussì:
  1. Ronpare i ovi e tegnere da na parte la balota (el rosso) e da staltra la ciara.

  2. Sbàtare la ciara "a neve" dura.

  3. So nantra terina montare le balote col zùcaro, po' zontarghe prima la ciara za montà e po', on fià par volta, la farina.

  4. Bagnare con on fià de aqua se serve par far deventare pì mòrbio l'inpasto.

  5. Inpastare fin che la pasta no se taca pì ale man.

  6. Spartire in oto parte la balota del'inpasto.

  7. Destirare co la mescola ogni una de ste oto balete fasendole deventare come on foglio, no massa fin.

  8. Ciapare on sfojo, inburarlo sol dessora e pozarghe dessora on secondo sfojo.

  9. Inburare anca el secondo, po' montarghe dessora el terzo, e cussì fin al'ultimo. Questo no bisogna inburarlo!

  10. Oncora co la mescola destirare sto "pacheto" de sfoji fin a farlo deventare on sfojo solo, largo e fin, el pì che se pole.

  11. Co la roeleta da dolzi, tajare dele striche larghe do dea e longhe quatro.

  12. Butare sti nastri (galani, come che se dise in venezian) so l'ojo bolente e frizare fin ch'i ciapa colore. Se i xe sta inpastà ben, vegnarà fora tute bole de aria.

  13. Cavàre e sugare so carta che assorba e po' spolvarare co zùcaro a velo.