Ciochi in tecia
                 

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Par quatro che magna

punto elenco 8 ciochi (carciofi)
punto elenco 2 spighi de ajo
punto elenco 3 - 4 sculieri de oio stravergine de oliva
punto elenco on goto de brodo liziero de verdura (o dado)
punto elenco 1 mazeto de parsìnbolo tridà
punto elenco sale, pévaro

 

 

         Se fa cussì:
  1. I ciochi ga da èssare frischi, praticamente pena catà.

  2. Cavarghe le foje grosse esterne, tajarghe via du zentimetri de ponta e tajare la ganba, assandone 4-5 zentimetri.

  3. So na paela larga scotare l'ajo so l'oio, po' cavarlo.

  4. Tajare i ciochi a metà par longo e butarli in tecia.

  5. Farli scaldare ben a fogo vivo par tri minuti, po' zontarghe on fià de brodo e farli cusinare a lento, col cuercio sarà.

  6. Ogni tanto zontare on fià de brodo: atenti che no i se taca!

  7. Dopo diese minuti spolvarare de sale e pévaro, se'l ve piase.

  8. I xe coti quando che la forcheta no fa fadiga a sponciarli.

  9. Prima de servire spolvarare col parsìnbolo.