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La
sera prima se taja a dadi grossoti la bestia e la se mete so na
terina co tri quarti del vin, 4 foje de oraro, metà del basalìco,
(1 carota, 1/2 ganba de sèlino e 1 zeola tajà a tochi grossi), la
salvia, l'osmarin, el limon tajà a fetine e 2 spighi de ajo tajuzzà;
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Se
inquercia e se assa tuta la note (almando dódese ore) a masarìre;
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La
matina drio, fare on bel desfrito so l'oio co staltra zeola e i du
spighi de ajo restà (l'ajo se buta via, dopo);
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Intanto,
butare via tuto el pocio e el resto che ghe xe so la terina col
cinghiale, tegnendo solo i tochi de carne, se capisse;
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Sugare
la carne e butarla sol desfrito, fasendola scotare a fogo
vivo;
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Zontarghe
el resto del vin, le verdure restà (1 carota, 1/2 ganba de sèlino)
tajuzzà fine, l'oraro e el basalìco restà (mèjo se ligà so on
mazzeto), el pomodoro e assàre
che se cusina a fogo lento, inquercià, par almanco 1 ora;
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Smissiare
el manco pssibile, che la carne no se desfa!
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In
caso che 'l se suga massa, zontarghe de l'aqua de bojo;
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Se
a la fine ghe resta massa pocio, se desquercia e se assa sugare. Qua
ghe vole ocio...
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Xe
tuto pronto quando che la carne la xe tènara che pare che la se
desfa.
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La
so morte xe magnarlo co calche feta de polenta zala, mèjo se
grossolana.
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