Cavareto rosto
                 

_________________________________________  torna indrio

          

Par oto che magna

punto elenco 1/2 cavareto (za curà, se intende...)
punto elenco 3/4 de litro de vin bianco
punto elenco 1/2 limon
punto elenco 15 foje de salvia
punto elenco 2 ramiti de osmarin
punto elenco 4 sculieri de oio stravergine de oliva
punto elenco 1 zeola
punto elenco 4 spighi de ajo
punto elenco 1 carota
punto elenco 1 sculiero de oraro in pólvare o senò 4 fòje
punto elenco 1 sculiero de basalico in pólvare
punto elenco 1 sculiero de timo in pólvare
punto elenco sale

 

 

 

         Se fa cussì:
  1. LA SERA PRIMA: Tajare a tochi el cavareto e métarlo so na terina alta.

  2. tajare a fetine 2 spighi de ajo e butarlo insieme

  3. tajare a fete 1/2 zeola e butarla insieme

  4. butare 10 foje de salvia, oraro, basalico e timo insieme so la terina

  5. cuèrzare tuto co 1/2 litro de vin bianco e col sugo del limon e smissiare

  6. metare on cuercio (o dela pelicola de celofan) e assare tuta la note a masarire.

  7. LA MATINA DRIO: so na tecia da forno, scotare l'ajo so l'oio, po' cavarlo.

  8. sgiozare i tochi de cavareto, sugarli so la carta, salarli tuto torno e farli rosolare a fogo vivo so la tecia, du minuti par parte.

  9. tajare a fete a l'ingrosso staltra meza zeola e la carota e butarle so la tecia, co staltra salvia e l'osmarin.

  10. bagnare col vin restà e métare la tecia in forno a 250 gradi.

  11. assare cusinare, girando ogni tanto e bagnando col so sugheto.

  12. co' xe coto se magna.