Bigoli co le sardele
se dise anca bigoli in salsa 

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Par quatro che magna

 

Quatro eti de bėgoli 

quatro bele sardele salā

meza zeola tajā fina (vedi P.S.)

oio stravergine de oliva  

         Se fa cussė:
  1. Fare on desfrito co l'ojo e la zeola che la dovarā ziaparse, no sfritegare: questo se pole fare zontandoghe on sculiero de vin bianco;

  2. Fato, zontarghe le sardele tajā a tochetini e assarle sol fuogo a lento, fin che le se desfa (Jutarse schiciando co na forcheta - no le ga da sfritegare);

  3. Conzare i bigoli ca gavarė, intanto, finio de cusinare; magnare caldi assč;

  4. Me mojere ghe piase infromajare ben par magnare ben, anca se calchedun dise che col pesse no se mete grana.    

 P.S. al posto dele sardele se pol metare fileti de aciuga. Bon instesso! Go sentio quatro vecie cuoghe, par sta riceta. Me mama la la fa cussė, nantra senza zeola ma co l'ajo, nantra co ajo e zeola e nantra senza altro che le sardele. Mi la me piase depė senza fromajo, né ajo, né zeola!