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poco-gnente par zento. Dopo, però, s’à presentà on disseson da urlo, sol sentiero che da largo el jera deventà pi streto, pi jarà e ...da corsa. El polso de Ciano ga tacà a protestare, ma par gnente, parché par lì bisognava passare. E no xe tuto! De colpo, dopo ’na curva che scondéa el resto, el trodo el tacava a ranpegarse, come se ’l se ghesse incorto de vere sbalià. El disseson da urlo el xe deventà on saliton da ...porcazzi, ca se inmaginémo solo par òbligo leterario. No se gavarìa podesto dire gnente, paraltro, parché el fià el jera messo tuto a disposizion del pantézo. Ma la xe finìa presto, par fortuna, spianando in dolze par deventare, ormai in vista del passo e de la sfalto che porta su da Erbezzo, ’na ultima dissesa. Davanti a la baraca-tratoria tirava ’na bava che ga sujerìo de métarse la jachetela, par no ciapare malani fora stajon. El menu lo ghemo copià da na cùbia de spusiti pi larghi che alti, za sentà a tola e drio magnare ’na spiatà de pulenta, lardo e on fromajo zalo che faséa oja. Ghe xe sta calche variante so la comanda, parché Giuliano xe in dieta e, alora, gnente lardo; Renzo xe in dieta e, alora, gnente fromajo; Ciano no xe in dieta e, alora, sopressa, pulenta e sotaceti; Tomaso ga la minima massima e ghe piase lardo e pulenta; el Mestro ga le maroèle, ma ’l magna volentiera lardo e fromajo. Col pan, però. Par rapresàlia, el vento el ga robaltà la bireta de Renzo. |